Asma Tavan & Bölme Duvar Destek Saçları

Alçıpan Profil Temel Özellikleri

Bölme duvarla mükemmel şekilde sabitlenen ve uyumlu olan alçıpan profiller, belirli çeşitlere sahiptir. Yangına, ısıya, suya dayanıklı türleri bulunan bu malzemenin, iki kenarı da kartonla kaplıdır. Bu kaplanma ve alçıpanın üretiminden gelen özellikleri, yapı malzemesinin esnek ve hafif olmasını sağlamıştır.

Alçı levha üretiminde başka malzemelerin eklenmesi de mümkündür. Malzemelerin esnekliği bozmamasıyla beraber, profiller alçı levhanın elastikiyete sahip oluşu sayesinde dinamik etkilere karşı dayanıklıdır.

Binalarda alçıpan profillerin kullanılması durumunda tuğla duvara oranla 9 kat daha esnektir. Bu elastikiyet nedeniyle, deprem sırasında binanın tuğla duvara göre daha dayanıklı olması mümkündür.

Yalıtım özellikleri sayesinde, alçıpan bölme duvarla mükemmel şekilde ses, ısı ve yangın izolasyonu sağlanabilir. Alçıpan bölme duvar esnekliği sayesinde dinamik etkenlere karşı dirençlidir, ayrıca montajı sonrası yer kaplamaz. Böylece alanlarda yer kaybı yaşanmadan alçıpan kullanımı mümkün olabilir.

Binaların donanımında ve tesisatında kullanılan malzemeler, dıştan belli olduğunda görüntü bütünlüğünü bozabilir ve göz zevkine engel olur. Bunun önüne geçilmesi için bu yapı malzemesi kullanılabilir. Alçı levhaların tesisatları gizleme olanağı kolaydır.

Sağlık açısından oldukça uygun olan bu malzeme, insan vücuduna tehlike arz etmez. Ph değeri insan vücuduyla aynı olan bu profiller, bakteri üretmez.

Levhada bulunan se zerrecikleri sayesinde, profilin kullanıldığı ortamın nemi ve temiz havası korunur. Yüzeyinde bulunan su grupları, binanın nefes almasını sağlarken rutubet oluşumunu engeller.

Tüm bu özelliklerine karşılık oldukça düşük maliyetle piyasaya sunulan alçıpan profiller, hem kullanıcıların hem üretici firmaların gözdesi haline gelmiştir. Pürüzsüz yüzeye sahip oluşu, temizliğinde kolaylık sağlar. Kolayca silinebilen ve hijyeni sağlanabilen bir yapı malzemesidir.

Alçıpan bölme duvarda m2’ye düşen yük 35 kg/m2 iken, tuğla duvarın yük oranına bakıldığında metrekare başına 300 kilo olduğunu görürüz. Bu rakamlar, alçı bölme duvarın esnekliğini kanıtlarken, tuğla duvarların nasıl büyük bir yük taşıdığını v eolası bir kazada daha dayanıksız olduğunu gösterir.

Kolay montaja sahip olduğundan, dilediğiniz zaman söküp çıkarabilir, yerine tekrardan yerleştirebilir veya yeni bir yere taşıyabilirsiniz. 

Alçıpan Profil Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Alçıpan profil fiyatları, malzeme cinsine, kullanım alanına, ölçü ve boyutuna göre değişkenlik göstermektedir. Bu levhalar yapım aşaması bitmiş, çelik ve beton oluşumlarda bölme duvar olarak kullanılabilir. Ayrıca prefabrik yapılarda da kendine kullanım alanı bulur. Bazı durumlarda işlevsellik değil, dekoratif bir görünüm katmak için kullanıldığı da görülmektedir.

Müstakil ve dubleks yapılarda korkuluk olarak karşımıza çıkarlarken, duvarlarda estetik bir görüntü için niş veya yarı açık raf olarak kullanılabilir. Asma tavan yapımında, merdiven altını kapatmada, aydınlatmaları ve donanım parçaları gizlemek amacıyla işlev görürler. Oldukça geniş bir odayı iki oda haline getirmek isterseniz, yine alçı levhaları bölme duvar olarak kullanabilirsiniz.

Websitemize Hoşgeldiniz