Dış Cephe Taşyünü Yalıtım Sİstemleri

Taşyünü Nedir?

Taş yünü, volkanik kayaçlardan elde edilen bir malzemedir. Bazalt taşlarının yaklaşık 1500 °C’de ısıtılarak eritilmesi sonucunda elyaf elde edilir. Elde edilen bu elyaf, taşyünü ısı yalıtım levhası için ana hammadde olur. Özetle taşyünü %97 oranında elyaf içeren ısı yalıtım malzemesidir. İnorganik yapısı sayesinde bakteri ve mikroorganizma üretmez. Yüksek ısı yalıtımı sağlamasının yanında rutubeti de önler. 

 

Taşyünü Mantolama Nasıl Yapılır?

 

Taşyünü mantolama, yukarıda bahsettiğimiz üretim teknikleri ile elde edilmiş malzemenin levha haline getirilerek binalara ısı yalıtımı yapmak amacıyla kaplanmasıdır. Taşyünü levha veya diğer adıyla taşyünü panel ile dübel ve köşe profili gibi çeşitli ek malzemelerin yardımı ile binanın tamamını kaplanabilir. Üzeri uygun bir dekoratif sıva ile sıvanarak istenilen renge boyanabilir. Cephenin dışından malzeme belli olmaz.

 

Taşyünü Isı Yalıtım Levhası Özellikleri Nelerdir?

 

Taş yünü, ısı yalıtımı için kullanılabilen en iyi ve en sağlıklı malzemelerden biridir. Yüksek ısı yalıtımı sağlar. Aynı zamanda ısı iletkenlik katsayısı oldukça düşük olduğundan ısı yalıtımı uygulamalarında yüksek performans gösterir. Çeşitli ebatlarda üretilebilen bu malzeme A1 tipi yanmaz sınıfındadır. Bu özelliği onu iyi bir yangın yalıtımı malzemesi de yapar. Rutubete ve neme karşı oldukça dayanıklı olan bu malzeme korozyon ve paslanma yapmaz. Isı yalıtımı için kullanılan binanın servis ömrü boyunca yüksek performansını sürdürür ve kusursuz bir ısı bariyeri oluşturur.

 

Aynı zamanda taşyünü, ses geçirgenliği en az olan yalıtım malzemelerinden biridir. Sadece ısı veya yangın yalıtımı amacıyla değil, ses yalıtımı için de rahatlıkla kullanılabilir. Bu özelliği ile içinde yaşam sürülen binaların konfor seviyesine katkıda bulunur.

 

 

Websitemize Hoşgeldiniz